Monday, November 6, 2017

Improv

Wie denkt dat heel Engeland een poel van xenofobie is moet misschien iets verder kijken dan zijn of haar neus lang is. We weten dat het geen valide steekproef is maar werkelijk iedereen die ons aanspreekt in Engeland en ons Nederlandse accent herkent (wat in de regel 2 tot 3 seconden in beslag neemt) excuseert zich omstandig voor Brexit. De stemming is op het Britse eiland langzaam om aan het slaan naar het bewustzijn dat er ergens iets niet helemaal snor zit met de verhouding tot het Continent en hoe de echtscheiding ervan tot stand komi. Er verschijnen steeds meer artikelen met deze boodschap.
We gingen naar improv groep de Suggestibles in onze favoriete hang out, de Cumberland Arms, bij de Byker Bridge..













dat in hun bescheiden zaaltje theater variola afwisselt met punk voor alle leeftijden en een fantastisch uitzicht op de Ouse Valley biedt..


Maar goed, het ging dus om het alhier populaire improv genre, waarbij het publiek suggesties kan doen en de acteurs die dan al dan niet in hun spel benutten. Iemand riep dus 'Brexit' en dit is wat er gebeurde. Natuurlijk gaat het hier om de culturele klasse van Newcastle, maar toch. We houden de thermometer bij de hand.