Wednesday, April 12, 2017

Moroccan pork

We zijn een beetje bang dat er na de heisa rond article 50 en De Brief die de uittreding van de UK uit de EU bevestigde weinig te beleven zal zijn op dit gebied. Trump heeft inmiddels een vliegveld bij Homs in Syriƫ gebombardeerd, het team van Borussia Dortmund heeft een aanslag overleefd: er is meer aan de hand in de wereld. En Engeland, Engeland kruipt verder in haar schulp. Een al jaren in Engeland wonende vriend (van Noord-Afrikaanse afkomst) werd deze week door een taxichauffeur toegeschreewd: 'Go back to Amsterdam!'. Waarschijnlijk omdat hij op een fiets reed, een rariteit in deze streken. Alleen mafketels van de overkant doen het, blijkbaar, en moeten dat vooral gewoon thuis doen.













Lokaal nieuws in Engeland gaat ook alweer over hele andere dingen. Zoals de rechter die besliste dat
een acht maanden oud doodziek kind, Charlie Gard, niet verder in leven gehouden moet worden. De ouders hebben geld ingezameld voor behandeling in de VS, maar daar steekt de rechter dus een stokje voor. De 'quality of life' zou te minimaal zijn om door te gaan. De ouders gaan in beroep.





De vervreemding van het continent zie je overigens overal om je heen. Ons eigen universiteitsrestaurant -vrijwel leeg overigens vanwege de spring break - presenteert regelmatig gerechten uit de internationale keuken, zoals uit dit plaatje blijkt. Het water loopt je in de mond, maar of mijn Marokkaanse vrienden het daarmee eens zijn valt te betwijfelen.